Íme, a szombati nyílt nap programja

November 7-én, most szombaton rendez szülői nyílt napot nevelőműhelyünk, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA); ezúttal azok a kérdések lesznek előtérben, amelyekről kevesebb szó esett a nemrégiben véget ért országos toborzókörutunkon.

Az első tervek szerint ezen a héten és jövő szombaton egyaránt tartottunk volna szülői nyílt napot, a program ugyanakkor nemrégiben megváltozott, és egy napon, november 7-én bonyolítjuk le az eseményt.

„A jelentkezők kilencven százaléka ezt a dátumot jelölte meg, emiatt döntöttünk a menetrendmódosítás mellett. Jóval a várakozásaink felett, közel kétszázan jelezték, mélyebb betekintést szeretnének nyerni a rendszerünkbe, és ez örömteli. Eddig úgy véltük, jövő szeptembertől negyven-ötven birkózó kezdheti meg a munkát nálunk, de a nagy érdeklődést figyelembevéve ezen módosítottunk: száz sportolóból végül hatvan-hatvanöt helyre választjuk ki a legalkalmasabbakat” – mondja a KIMBA szakmai felelőse, Bacsa Péter.

A jövő szombaton, november 14-én esedékes szakmai napon dől el, 2021 őszétől kik folytathatják Csepelen a pályafutásukat. A szakmai felmérés mellett pszichológiai tesztre is számíthatnak a fiatalok – a részletes programról jövő héten beszámolunk.

A szülői nyílt napon azok a kérdések lesznek előtérben, amelyekről kevesebb szó esett a nemrégiben véget ért országos toborzókörutunkon.

„Ezúttal a gyakorlatiasabb témák kerülnek középpontba. Kitérünk a határidőkre, bemutatjuk sportszerelésünket – a KIMBA hivatalos szponzora a Nike lett –, testközelből láthatja mindenki a sportkomplexumot és a tervezett fejlesztéseinkről egyaránt beszélünk. Ezután bemutatkozik az öt partneriskola és a nyelviskola. Három csoportra osztjuk a résztvevőket; amíg az egyik csapat ebédel, addig a másik felmérheti a létesítményt, a harmadik pedig az iskolákról érdeklődhet – fél óránként váltják egymást a csoportok.”

Bacsa arról is beszámolt, hogy a 71 kilogrammban kötöttfogású világbajnok Korpási Bálint is jelen lesz az eseményen, aki személyesen motiválja a gyerekeket.

A koronavírus-járvány miatt természetesen a fertőzésmegelőzési protokoll is érvényben lesz: kötelező a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés, mindenkinek ki kell töltenie az epidemiológiai kérdőívet és a távolságtartásra szintén ügyelünk.

Nyílt nap tervezett forgatókönyve (november 7.)

10.30-11.00  Érkezés – hőmérőzés / epidemiológiai nyilatkozatok begyűjtése.

11.00-11.30  Dr. Hegedüs Csaba, Bacsa Péter és Süle László előadása az Akadámiáról.

11.30-12.30  Iskolák bemutatkozása (kb. 15 perc/előadó). Az előadásokat követően az iskola standjánál lesz lehetőség kérdezni.

12.30-14.00  1. csoport – ebéd a büfé területén,

2. csoport – kérdések az iskolához a nagyteremben,

3. csoport – vezetett túra az épületben és környékén.

A csoportbeosztás érkezéskor történik, a csoportok fél óránként váltják egymást!

14.30-15.30  Birkózó bemutató Bacsa Ferenc mesteredző vezetésével.

15.30-16.00  Záró gondolatok, egyéb kérdések, valamint az esemény zárása.

Írta: Krasznai Bence