„Igazi klasszisok vannak itt” – Nyikos Veronika jelenti Kirgizisztánból

Hat növendékünk a női válogatottal hétfő óta edzőtáborozik Kirgizisztánban. Akadémiánk junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmese, Nyikos Veronika adott helyzetjelentést Biskekből.

A magyar csapat hétfőn, helyi idő szerint reggel 7 órakor érkezett meg Kirgizisztán fővárosába: „Délután már edzettünk! – kezdi beszámolóját Nyikos Veronika. – Úgy volt, hogy mi is a többiekkel együtt, hotelben alszunk, de végül a sportkomplexumhoz tartozó szállásban kaptunk helyet, ami legalább annyira szuper. Új létesítményben edzünk, amely nem a kirgizek akadémiája, hanem kifejezetten a női birkózóknak épített edzőközpont. Mindenki szuperül van, de az időeltolódást még szoknunk kell.”

A tábor kifejezetten nívós, számos olimpiai és világversenyen érmes versenyző vesz részt rajta, a kirgizek mellett lengyelek, kazahok és moldovaiak is megtalálhatók.

„Mindenki sokat utazott, szóval egyelőre amolyan felvezető edzések zajlanak. Igazi klasszisok vannak itt, olimpiai és világbajnoki érmesek, de több olyan lánnyal is találkoztam, aki augusztusban ott volt a szófiai junior-világbajnokságon. Rengeteg edzőpartnerünk van, csak az én súlyomban legalább nyolc-kilenc ellenféllel dolgozhatok együtt. A tábor még el sem érte a maximális létszámát, folyamatosan érkeznek új csapatok.”

Nyikos Veronika azt is elmesélte, hogy Kirgizisztánból eddig nem sokat láttak, de most szombaton közös túrát terveznek nekik, amely során körülnézhetnek. Az összetartás január 20-ig tart.

Írta: K. B.