Hasznos napok Lengyelországban

A korosztályos válogatottal együtt nívós nemzetközi edzőtáborban vettek részt Lengyelországban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szabadfogású növendékei, akik ráadásul az előkelő második helyen zártak az ott megrendezett csapatversenyen – Gulyás Istvánnal, a KIMBA szabadfogású szakágvezetőjével beszélgettünk a történtekről.

Vasárnap este ért a lengyelországi Karlino városába az a 18 fős magyar küldöttség, amelynek tagjai közül öten a KIMBA teljes akadémiai programjában, nyolcan pedig az alapprogramjában nevelkednek.

„A házigazdák mellett csehekkel, ukránokkal, litvánokkal, oroszokkal és németekkel dolgozhattunk együtt. Hétfőn és kedden két-két edzés várt ránk, a közös bemelegítés után irányított technikai feladatokat végeztek a srácok, és utána a küzdelemre helyezték a hangsúlyt. Persze, utóbbi volt az egyik legfontosabb része, hiszen azért érkeztünk ide, hogy új ellenfelek ellen birkózhassanak, ezzel együtt új ingerek érjék őket. Szerdán rendezték a csapatversenyt, csütörtök reggel futottunk, délután pedig élményfürdőbe látogattunk, ahol regenerálódhattak a fiúk. A pénteki záró napon mindenki öt kontrollmeccset vívott, és ezek szintén jól sikerültek. Szombaton kora reggel indultunk haza” – avatott be minket a részletekbe Gulyás István.

Azon a bizonyos viadalon összesen nyolc csapat két csoportban mérte össze a tudását egymással, s ezután jöhettek a helyosztók. Azon országok versenyzői, amelyek nem tudtak teljes kerettel kiállni, az Euro1 vagy az Euro2 elnevezésű alakulatba kerültek.

„Mindenkinek volt legalább egy győztes meccse, de olyan is akadt, aki veretlenül zárta az eseményt – folytatja Gulyás. – A csoportban a lengyelek, a németek és a litvánok ellen küzdöttünk, első helyezettként jutottunk a döntőbe, amelyben az ukránokkal szemben léptünk szőnyegre. Öt mérkőzést ők nyertek, ötöt mi, így a pontkülönbség döntött, amely nekik kedvezett, huszonnégy húszra. Nem keseregtünk, hiszen mindenki nagyon jól birkózott, keményen odatette magát. Tényleg maradéktalanul elégedett vagyok a srácokkal, összetartó, lelkes csapat a miénk, amelyben ráadásul nagy potenciál rejlik. Érdemes volt kijönni, rendkívül hasznos napokat tudhatunk magunk mögött.”

Írta: Krasznai Bence