Három sportolónk indul a kadét Eb-n

Hétfőn a bulgáriai Szamokov városában rajtol a kadét birkózó Európa-bajnokság, amelynek nagy reményekkel vág neki a magyar csapat, közte a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) három sportolója, Elekes Enikő, Fáth Laura és Nyikos Veronika.

A program a szabadfogásúak versenyével kezdődik, a lányok szerdán lépnek először szőnyegre. A serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő 65 kilóban, a serdülő Eb-második Fáth Laura a 49 kilogrammosok között, Nyikos Veronika pedig 73 kilóban próbál szerencsét.

„Általában optimistán állok a versenyekhez, és ez most sincs másképp, összességében két-három érmet remélek a csapattól. Maradéktalanul elégedett vagyok a lányok munkájával; nagyon szépen dolgoztak, mindent szó nélkül megcsináltak, és a súlyuk is rendben van. A helyzet azonban az, hogy nem tudtuk tökéletesen felmérni az erőviszonyokat. Két nemzetközi viadalon vettünk részt, Horvátországban és Romániában, ám egyiken sem volt átütően jó a mezőny. A lányok hozzáállását és odaadását figyelembe véve mégis állíthatom, nem lesz gond” – nyilatkozta a kadét leányválogatott vezetőedzője, Gyurasits Csaba.

Fotó: UWW