Fontos tapasztalatokkal gazdagodtak fiataljaink a Terror Háza Múzeumban

Újabb kulturális programon vettek részt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendékei, akik ezúttal a budapesti Terror Háza Múzeumba látogattak.

A KIMBA 45 sportolója tekintette meg a maga nemében egyedülálló Terror Háza Múzeumot, amely a 20. századi diktatúrák áldozatainak emlékére létrehozott intézmény Budapesten, az Andrássy út 60. alatt.

„Két csoportra osztottak minket, és hálásak lehetünk a csapatvezetőnknek, aki nagyon izgalmasan és érthetően mesélt. A gyerekek kérdeztek tőle, érdeklődtek, sőt azt is jelezték, kifejezetten örülnének annak, ha a történelemtanáruk is hasonlóan jól adna elő. Volt, aki megköszönte, hogy eljöhetett, és ez nagyon jólesett” – számolt be a történtekről Matthews Evelin, a KIMBA sportszakmai asszisztense.

Növendékeink az elmúlt időszakban több kulturális eseményen vettek részt: ott voltak a Világraszóló Bajnokaink elnevezésű interaktív kiállításon, valamint az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon.

Akadémiánk szakmai főtanácsadója, a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző Hegedüs Csaba utóbbi program után így fogalmazott honalpunknak:

„Nemcsak olyan akadémiát tartunk fenn, amelyben komoly szakmai munka folyik egész nap, hanem olyat, amelyben a személyiségfejlesztést is előtérbe helyezzük. Ennek érdekében rendszeresen járunk társadalmi, művészeti eseményekre, amelyek meggyőződésünk, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy gondolkodó, értelmes, hazáját szerető embereket neveljünk a tanítványainkból.”

A fiatalok ezen a héten pihenőt kaptak, hiszen épp most zajlik az iskolai őszi szünet. Matthews Evelin amondó, a birkózók egyre jobban szeretnek a KIMBA-ban dolgozni:

„Rájuk fér némi kikapcsolódás, rengeteget edzettek és tanultak az elmúlt időszakban. Persze, mi is igyekszünk könnyíteni az ittlétükön, heti háromszor pszichológus és gyógytornász foglalkozik velük, mi több, novembertől heti egy alkalommal regenerálódhatnak a Pestszenterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő és Strandfürdőben. A Terror Házához hasonló kulturális programok is fontosak, azért is, mert erősítik a csapategységet.”

A KIMBA sportolói jövő hétfőn utaznak vissza a Csepelre, kedden pedig ismét edzésbe állnak.

Írta: K. B.