Elekes döntős a budapesti kadet-vb-n!

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendéke, Elekes Enikő (65 kg) döntőbe, Nyikos Veronika (73) vigaszágra jutott, Fáth Laura (49 kg) pedig kiesett a budapesti Tüskecsarnokban zajló kadet-világbajnokság harmadik versenynapján.

A 2018 óra veretlen serdülő és kadet Európa-bajnok Elekes Enikő (65 kg) a selejtezőben a kazah Arina Iszmajlova (4–1), a negyeddöntőben pedig a török Duygu Gen (8–0) felett aratott magabiztos diadalt, így bejutott a délutáni programban esedékes elődöntőbe, amelyben az indiai Varsa Varsán kellett túljutnia. Az első menetben gyönyörű levitellel szerezte meg a vezetést, ám Varsa a második felvonásban egyenlített, ráadásul az állás – később szerzett pont miatt – neki kedvezett. A közönség megállás nélkül buzdította Enikőt, és biztosan ez is kellett ahhoz, hogy ne adja fel: két másodperccel a meccs vége előtt az indiai mögé került, 4–2-re győzött. A csütörtök esti döntőben az orosz Jekatyerina Olejnikovával találkozik.

A két másik lány az első meccsén vereséget szenvedett: a serdülő Eb-ezüstérmes Fáth Laura a török Sevim Akbas (8–6) ellen, a kadet Eb-harmadik Nyikos Veronika pedig az indiai Prija Prijával szemben (5–0). Nyikos legyőzője aranycsatába jutott, így csütörtökön a vigaszágon küzdhet a bronzéremért. Fáth viszont kiesett, mivel a török az elődöntőben kikapott az ukrán Jefremovától.

Írta: K. B.
Fotó: MBSZ/Róth Tamás