Elekes arany-, Terék ezüst-, Osváth-Nagy bronzérmes!

A Santiago de Compostelában zajló U20-as Európa-bajnokság pénteki versenynapján Elekes Enikő (65 kg) arany-, Terék Gerda (57 kg) ezüst-, míg Osváth-Nagy Noémi (72 kg) bronzérmet szerzett!

 Az U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő csütörtökön azeri, szerb, valamint ukrán sportolót utasított maga mögé, rendkívül meggyőző teljesítménnyel. A péntek esti aranycsatában a lengyel Alicja Nowosad ellen lépett szőnyegre, és végig uralta a mérkőzést: passzivitási ponttal és két levitellel 5–1-re diadalmaskodott, így U20-as Európa-bajnoki címet ünnepelhetett Spanyolországban!

Terék Gerda

Az U17-es világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Terék Gerda csütörtökön francia, lengyel és finn birkózót győzött le magabiztosan – előbbit és utóbbit tussal –, így jutott be a fináléba, amelyben az U17-es Eb-harmadik ukrán Alina Filipoviccsal találkozott. Terék noha passzivitási ponttal vezetést szerzett, utána simán alakult a mérkőzés, nem tudott mit kezdeni ellenfele erőnlétével és hosszú végtagjaival: Filipovics billentéssel és mögé kerülésekkel 10–1-es sikert ért el, a magyar lány tehát ezüstérmet szerzett.

Osváth-Nagy Noémi egy-egy győzelmet és vereséget követően birkózhatott a bronzcsatában, mégpedig a svájci Julia Lötscherrel szemben. Noémi nem vacakolt, két gyönyörű akciót követően már az első menetben tusgyőzelmet aratott, így bronzérmet nyert.

Osváth-Nagy Noémi

Pénteken egyébként kezdetét vette a szabadfogású program, Rácz Balázs és Nagy Marcell egy-egy vereség után búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SANTIAGO DE COMPOSTELA

Sportolóink pénteki eredményei (női birkózás, szabadfogás)

Selejtező
57 kg: Rafal Szewc (lengyel)–Rácz Balázs 11–9

Nyolcaddöntő
70 kg: Muhamed Bektermirov (osztrák)–Nagy Marcell 9–8

Vigaszág
53 kg:
 Anna Tieliegina (litván)–Matyi Vivien 14–8

Bronzmérkőzés
72 kg: Osváth-Nagy Noémi–Julia Loetscher (svájci) tus 4–0-nál

Döntő
57 kg:
 Alina Filipovics (ukrán)–Terék Gerda 10–1
65 kg: Elekes Enikő–Alicja Nowosad (lengyel) 5–1