Együttműködési szerződést kötöttünk a BHSE-vel

Péntek délután együttműködési szerződést kötött egymással a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Budapesti Honvéd (BHSE) nevelőműhelyünk csepeli bázisának VIP-termében.

A megállapodást akadémiánk kurátora, Süle László és a BHSE ügyvezető elnöke, Gergely István írta alá. Az eseményen részt vett a KIMBA alapítója, a Magyar Birkózó-szövetség (MBSZ) elnöke, Németh Szilárd, Krizsán Szabolcs százados, a Magyar Honvédség sportszázadának századparancsnoka, Imre Géza, a BHSE sportigazgatója, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke és a KIMBA ügyvezetője, valamint Balogh Vilmos, a BHSE birkózó-szakosztályának igazgatója.

A Honvéd a 44. klub, amelyikkel szerződést kötött a KIMBA, és ezzel lezárult az egyesületekkel folytatott tárgyalássorozat. A BHSE kétségkívül a magyar birkózás egyik legeredményesebb klubja, elég csak a Lőrincz testvérek nyáron elért sikereire gondolni: mint ismert, a tokiói olimpián Lőrincz Tamás a dobogó legfelső fokára állhatott, Lőrincz Viktor pedig ezüstérmet szerzett.

A folytatásban a BHSE nyolc sportolója a teljes akadémia programunk keretein belül készül, így Fáth Bianka, Fáth Laura, Józsa Attila, Kajtán Gréta, Szekeres Zoé, Végh Máté, Terék Fruzsina és Terék Gerda.

Az eseményről Németh Szilárd is beszámolt a Facebook-oldalán.

Írta: K. B.