Dömök Péter bronzérmes a Gedzsa-emlékversenyen

Akadémiánk is érdekelt volt a harminchatodik alkalommal megrendezett Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékversenyen Szerbiában.

Nevelőműhelyünk a kötöttfogású 77 kilogrammos Tösmagi Attilának, valamint a 82 kilogrammos Dömök Péternek szoríthatott a közel tíz ország birkózóit felvonultató rangos nemzetközi viadalon.

A felnőtt válogatott fiataljai közül Dömök Péter állhatott fel a dobogó legkisebb fokára. A ceglédi versenyző három mérkőzésen volt érdekelt Mladenovac-ban. Közülük egyet, az U20-as Eb-bronzérmes, U23-as vb-ezüstérmes horvát Karlo Kodric ellenit tudta megnyerni 3-0-ra, ám az U23-as Eb-bronzérmes fehérorosz Sztaniszlav Safarenkától, valamint az U23-as világ- és Európa-bajnoki bronzérmes szerb Branko Kovacsevicstől kikapott, bronzérmes lett.

Egy kategóriával lejjebb Tösmagi Attila is közel állt az éremszerzéshez. U20-as Európa-bajnokunk a súlycsoport negyeddöntőjében 2-1 arányú győzelemmel kezdett a fehérorosz Sujaj Mamedav ellen.

A folytatásban azonban 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnok, olimpiai ezüstérmes kirgiz Akzsol Mahmudovtól, majd a bronzcsatában a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltánnal szemben is alul maradt 3-1-re, így kénytelen volt beérni az ötödik helyezéssel.