Csepel polgármestere nem áll le!

Mit ártott a magyar birkózócsalád Borbély Lénárdnak?
Miért és mikor gyűlölte meg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát?

Borbély Lénárd úr, Csepel polgármestere most már évek óta folyamatosan, minden eszközzel, de minden valós indok nélkül támadja a csepeli és a magyar birkózás szentélyét, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát.

csepeliek pénzén fenntartott önkormányzati (Csepel.hu, Csepeli Hírmondó, Polgármesteri Hírlevél) és a 444.hu24.hu, Magyar Narancs, hvg.huindex.hu, Népszava nevével fémjelzett médiában össze-vissza hazudozik rólunk. Ha pedig úgy hozza úri kedve, akkor rendőrségi intézkedést is követelő birtokháborítást követ el személyesen és másokat is erre biztatva az akadémia területén. Máskor meg – közösségi tervezést és zöld beruházást hazudva – közpénzen, csaknem egymilliárdos költséggel luxuséttermet és betonalapú teniszpályákat építenek üzlettársával itt, a Kis-Duna-parton, a birkózó akadémia diákkollégiuma helyett.

Sokáig értetlenül álltunk támadások előtt, és tűrtünk, hallgattunk, vártuk hátha kijózanodik Csepel polgármestere, s rájön, hogy ez így nem mehet tovább, mert amit művel annak az egész csepeli sportélet issza meg a levét, a verseny-, a szabadidő- és a diáksport egyaránt. De nem ez történt, sőt vérszemet kapott, s még jobban bele lendült a támadásba.

Mára betelt a pohár, ebből elég volt! Mi sem hallgatunk tovább, megvédjük Borbély úr gőgös hatalmaskodásától a csepeli sportéletet és a magyar birkózást!

Borbély Lénárd polgármester úr – aki 2018-ban még széles mosollyal az arcán vett részt alapkőletételünkön – néhány héttel ezelőtt hivatalos levélben közölte a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiával, hogy a csarnokunk előtt álló, a birkózást és az akadémiát csepeli és olimpikon sportolókkal népszerűsítő óriásplakátjainkra nincs engedélyünk, és ezért el kellazokat távolítani.

Mi válaszlevelünkben szembesítettük az igazsággal, hogy de bizony kértünk és kaptunk is hivatalos engedélyt, s így nem is fogjuk eltávolítani a plakátokat.Mi büszkék vagyunk a plakátokon feltűnő ifjú és sikeres birkózóinkra, akik nemcsak akadémiánk, hanem Csepelhírnevét is öregbítik!

Borbély Lénárd úr viszont nem tudta elviselni, hogy nem neki van igaza, nem tudta elviselni, hogy nincs jogalapja a plakátok eltávolításának. Ezért – az által betöltött hivatalt is meggyalázva – piti, kisstílű bűnözői módszerhez folyamodott: titokban vágatta le óriásplakátjainkat! Ez bizony nemcsak törvénytelen, de sportszerűtlen és erkölcstelen is. Aplakátok és tartóoszlopok egyébként a KIMBA tulajdonát képezik, amit a polgármester úr parancsára rongáltak meg és tettek tönkre.

Csepel első embere ilyet nem tehet meg! Borbély Lénárd urat ezért a cselekedetéért (is) erkölcsi, politikai és büntetőjogi felelősség terheli!

Budapest, 2023. július 1.

Süle László, a KIMBA kurátora
Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója, olimpiai bajnok
Hegedüs Csaba, a KIMBA nagykövete, olimpiai bajnok
Bacsa Péter, az Magyar Birkózók Szövetségeügyvezető alelnöke, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökségi tagja
Sike András, olimpiai bajnok
Lőrincz Viktor, olimpiai ezüstérmes
Bácsi Péter, világ-és Európa-bajnok
Korpási Bálint, világ-és Európa-bajnok
Kiss Balázs, világbajnok
Módos Péter, olimpiai bronzérmes, kötöttfogású szövetségi kapitány