„A matekot és a törit négyesre tippelem” – érettségiznek a növendékeink

Pénteken 11 sportolónk ballagott, ők különösen megterhelő időszakon mennek keresztül, hiszen a válogatóversenyek hajrája mellett az érettségivel is meg kell küzdeniük. Két fiatalunkkal, Elekes Enikővel és Gombos Alexszel beszélgettünk.

Az U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint az U17-es vb-harmadik Gombos Alex egyaránt a Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola tanulója, pénteken ballagtak. Az is közös bennük, hogy első helyen a rekreációszakot jelölték meg a Testnevelési Egyetemen. Ehhez azonban meg kell felelniük a ponthatár által felállított követelménynek.

„A matematika, a történelem és az irodalom írásbeli érettségin már túl vagyok, utóbbi reményeim szerint ötös lesz, a másik kettőt négyesre tippelem. Csütörtökön jön az angol, jó vagyok benne, szóval remélem, összejön. Emellett emelt szinten érettségizem testnevelésből, június nyolcadikán lesz a gyakorlati, tizedikén a szóbeli vizsga. A ballagás jól sikerült, kitüntetést is kaptam a sporteredményeimért. Utána a családdal ünnepeltünk kicsit, grillpartit rendeztünk, nagyjából este nyolcig tartott” – meséli a szabadfogású Gombos Alex, aki természetesen az érettségi időszak alatt is edz, délután fél kettőkor épp a teremben spinningezett, amikor telefonon elértük.

Elekes Enikő vegyes érzésekkel nyilatkozott az eddig teljesített érettségi dolgozatok kapcsán: „Az irodalom nagyon jól sikerült, a törit nehéz megítélnem, a matekon viszont parázom kicsit, ez a tantárgy mindig problémás volt nekem, de reménykedem a legjobbakban.”

A nyári világversenyeket illetően Alex nehezebb helyzetben van. Nemrég hagyta maga mögött térdsérülését, eddig egy válogatóversenyen sem indulhatott el, így a május 20-án esedékes U20-as országos bajnokságot mindenképpen meg kell nyernie ahhoz, hogy magára ölthesse a címeres mezt 65 kilóban.

Elekes Enikő úgy fogalmazott: „Szomorú vagyok a tavaly elért eredményeim miatt, elsőéves juniorként »csak« Eb-ezüstöt szereztem, úgy érzem, sokkal több volt bennem. Nem tervezek előre, a lehető legtöbbet ki szeretném hozni magamból, ami remélem, elég lesz ahhoz, ezúttal sikeresebb esztendőt zárjak.”

Sok sikert kívánunk nektek!

Írta: K. B.
Fotó: KIMBA