A KIMBA-sok együtt szurkoltak az olimpiai sikerekért

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) teljes akadémiai programjában szereplő 87 sportoló közül 72 részt vett a tatai Olimpiai Központban augusztus 2. és 6. között rendezett edzőtáborban – a hiányzók természetesen igazoltan maradtak távol.

A tokiói olimpia miatt ez az összetartás rendhagyó volt, legalábbis erről számolt be honlapunknak a KIMBA szakmai operatív menedzsere, Németh Iván:

„A játékok birkózóprogramja magyar idő szerint általában hajnali négy órakor kezdődött. Szerencsére volt kiért izgulni, közösen szurkoltunk a küldöttségnek. Lőrincz Tamás révén aranyérem is született, öccse, Viktor pedig a dobogó második fokára állt fel. Szerintem örök emlék marad a gyerekeknek, hogy együtt nézhettük, így az egész edzőtábor különösen jó hangulatban telt.”

Amíg a legutóbbi, június 28. és július 2. között rendezett összetartás inkább a csapatépítésről szólt, addig a mostanin már a kőkemény munkán volt a hangsúly. A kötöttfogásúakkal Bacsa Ferenc, Cifferszky Ákos, Madarasi Gábor és Szabó Martin, a szabadfogásúakkal Farkas Gábor és Gulyás István, míg a lányokkal Barka Emese és Sleisz Gabriella foglalkozott. A munkát egész héten a KIMBA szakmai főtanácsadója, Hegedüs Csaba is felügyelte.

„Napi kétszer voltunk a szőnyegen, öt edzést egy pihenő követte – így Németh Iván. – Esténként közös programokat szerveztünk: hétfőn a válogatott keretorvosa, dr. Bakanek György tartott előadást, majd bemutatkozott a két új kollégiumi tanár, Bényi Csaba és Szikszai Nikolett. Kedden az új erőnléti edzővel, Okner Ernővel találkozhattak a fiatalok, szerda délután az olimpiai bajnok labdarúgó, Dunai Antal tartott élménybeszámolót, este pedig a KIMBA pszichológusa, Livják Emília beszélgetett a sportolókkal, akik csütörtök este Kőrösi Éva dietetikust is meghallgathatták.”

A tokiói olimpián szereplő birkózók ünnepélyes köszöntése, a birkózószieszta sem marad el: szerda délután 17 órától a KIMBA csepeli bázisa, a KIMBA ad otthont neki! A teljes és az alap akadémiai programban szereplő birkózókat is szeretettel várjuk a helyszínen.

Írta: Krasznai Bence