A KIMBA-ban jutalmazták meg Korpási Bálintot

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián csütörtökön két és fél forintos pénzjutalmat vehetett át Németh Szilárdtól, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnökétől Korpási Bálint, aki a múlt heti budapesti olimpiai kvalifikációs versenyen vívta ki a tokiói szereplés jogát. A szűk körű ünnepségen részt vett még Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bácsi Péter szakmai igazgató és Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya.

„A Magyar Birkózó Szövetség az olimpiára kijutó összes versenyzőnek felajánlotta ezt az összeget jutalomként.  Tavaly már négy versenyzőnk megkapta, aki a nur-szultáni világbajnokságon kivívták az indulás jogát. Reméljük, a májusi, szófiai világkvalifikációs verseny után is lesz még olyan birkózónk, akit jutalmazni kell” – mondta Bacsa Péter. 

„Köszönöm a jutalmat a szövetség vezetőinek! Ezt a hetet pihenéssel, a családommal töltöm, de jövő héten már egyénileg edzek, utána pedig ismét bekapcsolódom a válogatott felkészülésébe”  – fogalmazott a világ- és Európa-bajnok birkózó, aki az olimpián a 67 kg-os súlycsoportban indul a kötöttfogásúak mezőnyében.

Írta: MBSZ
Fotó: Feledi László