A célegyenesben! – kedden beköltözik az első generáció

Kedden beköltözik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) első teljes akadémiai programos nemzedéke a csepeli Weiss Manfréd Kollégiumba. Minden készen áll a fogadásra, ám ezért rengeteget dolgozott a szakmai stáb. Matthews Evelin sportszakmai asszisztenssel beszélgettünk az elmúlt időszak teendőiről.

Kedd délelőtt 11 órától sajtónyilvános esemény keretein belül a KIMBA alapítója, egyben a Magyar Birkózószövetség elnöke, Németh Szilárd beszédet tart, s az első két akadémistának ajándékcsomagot ad.

Matthews Evelin

„Minden nagyon szuperül megy – kezdi Matthews Evelin. – A szülőkkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, egyeztettünk minden olyan apróságot, amelyre szükség lehet a kezdeti időszakban. A fiúkat és a lányokat természetesen külön szállásoljuk el a kollégiumban, külön konyhájuk van, amelyet nemrégiben otthonosan berendeztünk – magam vásároltam be az IKEA-ban a szükséges eszközöket, a lányok helyiségében a világos szürke, a fiúkéban pedig a sötét szürke szín dominál.”

Evelin azt is elmondta, már a házirendeket is kinyomtatták, sőt az egységes akadémiai felszerelések is megérkeztek.

„Azon szintén sokat dolgoztunk, hogy megoldjuk a megfelelő busztranszfert és az étkeztetést. Körvonalazódott az is, hogy a reggelit minden gyerek a dietetikus által megszabott mennyiségben és összeállításban, előre kikészítve kapja. Az ebédet az iskolában ehetik, a vacsora pedig együtt, a kollégiumban zajlik. Minden reggel gyönyörű busszal szállítjuk a sportolókat az iskolába, ahogyan a délutáni edzésre is, és onnan vissza. Azt egyaránt megoldjuk, hogy a tréningek után mindenkinek kimossuk a ruháit.”

Ezen a héten egyében nem csak a beköltözés lesz nívós esemény a KIMBA-ban, hiszen pénteken rendezzük az ünnepélyes tanévnyitót!

Írta: K. B.
Fotók: Feledi László