Otthont adtunk 2024 második licences edzőképzésének

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), a Birkózó Módszertani Központ (BMK) és akadámiánk közös szervezésében vasárnap csepeli bázisunkon rendezték meg az év második licences edzőképzését.

A jelenlévőket olimpiai bajnok szakmai igazgatónk, Lőrincz Tamás köszöntötte, majd az előadás-sorozatot az MBSZ ügyvezető alelnöke, operatív ügyvezetőnk, Bacsa Péter nyitotta meg, aki az idei párizsi olimpia birkózóversenyét összességében elemezte, statisztikákkal és adatokkal bemutatva a sportágban mutatkozó tendenciákat.

Maradtunk a játékoknál: az MBSZ szakmai igazgatójával, Bácsi Péterrel, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányával, Módos Péterrel, a szabadfogású válogatott szövetségi kapitányával, Bánkuti Zsolttal, valamint a női válogatott edzőjével, Martin Gáborral Dénes Mercédesz folytatott kerekasztal-beszélgetést a történtekről. Szóba kerültek az olimpia meglepetései, a japánok kiemelkedő szereplése és a fantasztikus hangulat is, amely főként a folyamatos telt háznak volt köszönhető. Beszéltek továbbá arról is, hogy a válogatottakat tekintve milyen előnyökkel jár a KIMBA, illetve azt boncolgatták, milyen képességekkel, illetve készségekkel kell rendelkeznie az utánpótláskorú birkózónak, amikor bekerül a korosztályos válogatottba.

Az olimpiai és világbajnok öttusázó, a Sport-Life Balance-program alapítója, Mizsér Attila „Siker a sporton túl: sportolói életpálya és munkaerőpiaci integráció” címmel tartott érdekes előadást. Jókai Mátyás, a BMK tudományos munkatársa a Müller Ferdinánd Edzői Program mérési eredményeiről adott tájékoztatást, míg Bakonyi András Suples Pro-oktató különleges gyakorlati bemutatót tartott.

Sportágunkhoz közvetlenül kapcsolódó gyakorlatokat is megtekinthettek az edzők, a szabadfogású elemeket Farkas Gábor, tudományos munkatársunk, valamint Kálmán Balázs, női szakágunk edzője, míg a kötöttfogásúakat a világ- és Európa-bajnok egykori klasszis, edzőnk, Korpási Bálint, illetve kötöttfogású szakágvezetőnk, Szabó Martin mutatta be.

A program Vajay-Gazsó Dorottya, rehabilitációs vezetőnk előadásával zárult, ő a prevenció szempontjairól és sajátosságairól beszélt, összegezte a nevelőműhelyben eddig szerzett tapasztalatait és gyakorlati bemutatót is tartott.

Írta: K. B.
Fotó: MBSZ