László döntős, Tösmagi bronzmeccses Bakuban

Kiválóan sikerült a Bakuban zajló U23-as Európa-bajnokság kötöttfogású nyitó napja, hiszen a nehézsúlyú László Koppány döntőbe jutott, s emellett az is kiderült, hogy a 77 kilogrammos Tösmagi Attila kedden a bronzéremért léphet szőnyegre.

Juniorkorú kiválóságunk, László Koppány a negyeddöntőben kezdett, magabiztos, 4–1-es sikert ért el az U23-as Eb-ezüstérmes grúz Giorgi Copurasvilivel szemben. Az elődöntőben következhetett az orosz Dimitrij Baboriko, akivel szemben remek taktikát választott, később szerzett passzivitási ponttal 1–1-re diadalmaskodott, ezzel bejutott a kedd esti fináléba, amelyben az U20-a Európa-bajnok ukrán Mihajlo Visniveckij lesz az ellenfele.

Junior Eb-győztesünk, Tösmagi Attila (77 kg) 2–1-es győzelemmel rajtolt a német Samuel Bellscheidt ellen, majd a cseh Michael Zelenkán is túljutott – tussal –, így jöhetett az elődöntő, amelyben az U20-as Eb-második török Yüksel Saricicekkel állt szemben. Tösi nagyot küzdött, de 3–2-es hátrányba került, ráadásul a hajrában szabálytalankodás miatt intést is összeszedett, ami miatt 5–2-es vereséget szenvedett. Kedden jöhet a bronzmeccs, a grúz Ordzsonikidze vagy a görög Vaszilakopulosz ellen.

Hajrá srácok, nagyon szurkolunk!

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BAKU

Sportolóink hétfői eredményei

Nyolcaddöntő
77 kg:
Tösmagi Attila – Samuel Bellscheidt (német) 2–1

Negyeddöntő
77 kg:
Tösmagi Attila–Michael Zelenka (cseh) tus 2–0-nál
130 kg: László Koppány–Giorgi Copurasvili (grúz) 4–1

Elődöntő
77 kg:
Yüksel Saricicek (török)–Tösmagi Attila 5–2
130 kg: László Koppány–Dimitrij Baboriko (független egyéni induló, orosz) ‘1–1 – később szerzett ponttal

Írta: K. B.